Gent Soiree biedt een boeiend avondlijk parcours langs het werk van hedendaagse kunstenaars. Galeries en off-spaces openen gratis hun deuren op 18.10.19 van 18 tot 22 uur.

Klik hier voor een overzicht van alle Gentse galeries, off-spaces & musea!

019Dok-Noord 5L, 9000 Gent

© Michiel Decleene

019 is een kunstenaarscollectief dat een tentoonstellings-, perfor­mance- en werk­ruimte in­neemt in een voor­malige lasfabriek. De plaats ontwikkelt zich geleidelijk tot een verzameling van alter­­na­tieve ruimtes voor publieke en artis­tieke ont­moet­ingen, een labo­ratorium om constant het gevoel van improvisatie en her­­uitvinden scherp te stellen. 

bezoek website

AP'ARTMaïsstraat 4, 9000 Gent

AP’ART zet de Belgische kunst na 1945 in de schijnwerpers. De galerij brengt unieke Belgi­sche kwaliteit en biedt advies bij aankoop en verkoop. AP’ART brengt werk van onder andere Bram Bogart, Amédée Cortier, Gilbert Decock, Gaston De Mey, Jo Delahaut, Yves De Smet, Luc Hoenraet, Walter Leblanc en vele anderen.

bezoek website

za 15:00-18:00 zo 10.00-12.0
tijdens tentoonstellingen
of op afspraak

LysterinckOnderbergen 21

Het werk van jonge kunstenaars is vaak ver­nieuwend, onbevreesd en oprecht. En dus de moeite waard om te worden getoond. Tegelijk maakt een goede pre­sentatie een essentieel verschil. LYSTERINCK combi­neert daarom het tonen en verkopen van kunst met verfijnde inlijstingen op maat. Het gaat steeds om betaalbare origi­nele werken en edities, die regelmatig gewisseld en aangevuld worden.

bezoek website

di – za 10:00-18:00

BARBE URBAIN GalleryPenitentenstraat 29, 9000 Gent

© Alexander Saenen

Oliver Barbé en Christophe Urbain openden BARBÉ URBAIN gallery in januari 2018. Tijdens de groeps­­tentoonstellingen tonen we be­loftevol talent naast gevestigde namen. De focus bij solo­tentoon­stellingen ligt voor­name­lijk op opkomende, (inter)nationale
kunstenaars uit verschillende disci­plines die niet of beperkt in Belgïe tentoonstellen. Naast promotie en onder­steuning van kunstenaars geven we ook publica­ties uit en streven naar een museale opbouw met een totaalervaring.

bezoek website

do – zo 14:00-18:00 of op afspraak

BLANCOCoupure Rechts 308, 9000 Gent

© Eveliene Deraedt

NUCLEO stelt een ruimte in één van haar atelier­gebouwen ter beschikking als kunst­­platform voor haar residenten. Een onder­zoeks- en presentatie­plek waar, op initi­atief van kunste­naars, in­houde­lijke en praktische werk­processen aan bod komen in experiment, try-out en expositie.

bezoek website

CJK - Centrum voor Jonge KunstKasteel Claeys-Bouüaert – Kasteeldreef 2, Mariakerke

Het CJK, Centrum voor Jonge Kunst, is een open ontmoetingsplek voor diverse kunstvormen. waar kunstenaars, publiek en organisatoren gestimuleerd worden om de culturele productie en participatie te vergroten. Tentoonstellingen zijn een constante binnen het cultuuraanbod.

bezoek website

wo, za & zo 13:00-18:00
di, do & vr, scholen & groepen op afspraak

David vzwPhoenixstraat 148, 9000 Gent

Nooit een galerij of museum bezoeken en toch kennismaken met kunst. Daarom ontwikkelt DAVID sinds 2016 het project ‘Kunst in de Wachtruimte’. Kunstenaars wordt gevraagd nieuw werk te maken en ‘klinische’ ruimtes om te vormen. Doel is een steeds groter wordend parcours van expo’s in wachtruimtes van huisartsen, tandartsen, psychologen, ziekenhuizen…

bezoek website

ma, di, do, vrij  10 – 12u / 15 – 18u woe 10 – 13u

Galerie Jan DhaeseAjuinlei 15B, 9000 Gent

© Christophe Malfliet

Galerie Jan Dhaese vertegenwoordigt sinds 2004 hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. Solo- en groeps­tentoonstellingen laten je kennis maken met het oeuvre van deze kunstenaars. De galerie verzorgt ook edities en publi­caties van deze kunstenaars, en promoot hen boven­dien op de internationale scène door deelname aan beurzen als VOLTA NY. Ook voor evenementen rond literatuur en muziek wil de galerie zich open stellen.

bezoek website

do – za  14:00-18:00 zo 11:00-14:00

Galerie S&H De BuckZuidstationstraat 25, 9000 Gent

Galerie S&H DE BUCK sinds 1972, brengt schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video, multimedia, design, sierkunsten van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland, met een voor­liefde voor poëtisch geladen werk. Een vaste kern lokale en internationale residenten krijgt regelmatig een solo- of groepstentoonstelling. Permanent: Hedendaagse juwelen en objecten van Siegfried De Buck.

bezoek website

wo – za: 15u – 18u / op afspraak

In de RuimteFransevaart 28, 9000 Gent

In De Ruimte is een onafhankelijk, artist-run platform voor hedendaagse kunsten. Sinds 2012 ondersteunt en organiseert het lokale en internationale exposities, performances en muziek­optredens. Het platform streeft naar een radicale kunstbeleving en ijvert voor een autonoom draagvlak van diverse subculturen. In De Ruimte staat voor experiment, vrijheid en een pretentie­loze beleving van kunst.

bezoek website

vr 18:00-22:00 za – zo 14:00-18:00

KIOSKLouis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

© Nazgol Ansarinia, installatiebeeld ‘Fragments, Particles and the Mechanisms of Growth’, 2017-2018, KIOSK

Sinds 2006 presenteert KIOSK actuele beeldende kunst met werk van opkomen­de nationale en internationale kun­ste­naars. Jaarlijks worden vier tentoon­stel­lingen gerealiseerd met bijzondere aan­dacht voor creatie en het individuele traject van de kunstenaar. KIOSK huist op de Bijlokesite en is een initiatief van Kunstensite vzw en KASK / School of Arts HoGent.

bezoek website

ma – vr 14u – 18u & za – zo 11u – 18u

Kristof De Clercq GalleryTichelrei 82, 9000 Gent

Kristof De Clercq opende in 2012 de deuren van zijn galerie op een boogscheut van het historische hart van Gent. De galerie ondersteunt en promoot Belgische kunstenaars die vaak onterecht onder de radar zijn gebleven, maar ook internationale kunstenaars die reeds een boeiend parcours hebben afgelegd.

bezoek website

vr – zo 14u – 18u

Kunst in het GeuzenhuisKantienberg 9, 9000 Gent

De uitvalsbasis van KiG, de zolder van het Vrijzinnig Centrum Geuzenhuis, is een schitterende tentoonstellingsruimte. Laat je prikkelen door het werk van jonge of minder bekende kunstenaars, en neem deel aan onze creatieve, culturele evene­menten. Iedereen is welkom!

bezoek website

ma – vr 9u – 12u / 13u – 16u30 

za – zo 14u – 17u

OneBrugsevaart 60, 9030 Mariakerke

One is een plek voor kunst en dialoog, opgericht door een groep fervente kunst­­liefhebbers. One organiseert tentoon­stel­lingen, concerten, lezingen en andere activiteiten. De rode draden doorheen de programmatie zijn muziek, hedendaagse kunst en antiek.

bezoek website

open na aankondigingen, kijkmomenten en afspraak

P/ROPSLeeuwstraat 62, 9000 Gent

P/ROPS Performance /Art research open project space is een privé-initiatief met focus op uitwisseling met kunstenaars en verbinding maken met het artistieke proces. Hier wordt ingezoomd op het performatieve karakter van de beel­dende en visuele kunsten.

bezoek website

open tijdens specifieke events

Tatjana Pieters GalleryNieuwevaart 124/001, 9000 Gent

© Tatjana Pieters

Deze internationale galerie voor heden­daagse kunst is gelegen in een unieke ruimte van 400 m2 in de opkomende Bloemekenswijk. Tatjana Pieters brengt museale tentoonstellingen met inter­natio­nale kunstenaars en combineert de promotie van jong onontdekt Belgisch en buitenlands talent met die van gerenom­meerde oudere kunstenaars. Experiment, bewustzijnsverruiming en sociaal engagement zijn de basis voor haar werking.

bezoek website

do – zo 14u – 18u

VLASK GalleryVlasmarkt 1, 9000 Gent

Galerie VLASK presenteert voornamelijk kunstenaars uit tal van Europese landen die voor de kijker vaak een boeiende verrassing betekenen. Men kan er uit­ge­breid kennis maken met waardevolle schilderijen, sculpturen en objecten van buitenlandse kunstenaars die alhier zelden of nooit aan bod komen ondanks de herkenbaar­heid van hun stijl en hoge kwaliteit van hun oeuvre.

bezoek website

vr – zo 11:00-18:00 en op afspraak

Valcke Art GalleryBernard Spaelaan 14, 9000 Gent

Valcke Art Gallery toont tastbare drie­dimensionale objecten, in traditionele en nieuwe materialen. Techniek en verbeelding, humor en fantasie, diep­gravende emotie, topvakmanschap en onbewuste kennis genereren aan­grijpende objecten voor oog en geest. Het zijn voorwerpen die de visie van de kunstenaar tastbaar maken.

bezoek website

vr & za 14u—18u

SOUS-SOLHoogpoort 41, 9000 Gent

De SOUS-SOL is een 13e-eeuwse kelder waar grafisch werk (linosnede, houtsnede, letterpress, riso) wordt geëxposeerd en verkocht van Sam Scarpulla, A Squid Called Sebastian, Jan Van Der Veken, Edouard Schneider, Felix D’Huyster, Joachim, Roeland Zijlstra, Gleo, Olivier Deprez en ander grafisch talent.

bezoek website

vr – zo 14u -18u

Experimental IntermediaSassekaai 45, 9000 Gent

Het kunstenaarsinitiatief Experimental Intermedia vzw of EI is opgericht in 1993 als een internationaal artistiek platform. EI stimuleert artistieke uitwisselingen en samenwerkingen en biedt kunstenaars plaats om te experimenteren, projecten te ontwikkelen en te tonen. De raam­galerij is 24u/7d te bezoeken.

bezoek website

open 24/7

Kunsthal GentLange Steenstraat 14, 9000 Gent

© Michiel Decleene

Kunsthal Gent is een experimenteel kruispunt voor de presentatie en ontwikkeling van hedendaagse kunst, sinds 2018 gevestigd in een monumentaal veertiende-eeuws karmelietenklooster in het centrum van Gent.

In het weekend is Kunsthal Gent een tentoonstellingsruimte die gratis te bezoeken is. Op werkdagen is het een werkplek voor kunstenaars en artistieke organisaties, maar vinden er ook publieke activiteiten plaats: van lezingen en workshops tot screenings en performances. In Kunsthal Gent ontmoeten verschillende artistieke spelers en disciplines in de kunsten elkaar. Opkomende, gevestigde, lokale en internationale namen zijn er te gast: zij presenteren er hun werk in tentoonstellingen of ontwikkelen er hun artistieke praktijk.

(EN)
Kunsthal Gent is an experimental intersection for the presentation and development of contemporary art, located in a monumental fourteenth-century Carmelite monastery in the centre of Ghent since 2018.

During the weekend, Kunsthal Gent is an exhibition space that can be visited free of charge. On working days it is a workplace for artists and artistic organisations, but there are also public activities: from lectures and workshops to screenings and performances. At Kunsthal Gent, various artistic players and disciplines in the arts meet each other. Emerging, established, local and international names are invited: they develop their artistic practice or present their work in exhibitions.


Zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur ‒ Werkdagen op afspraak en tijdens events.

(EN)
Saturday and Sunday: from 11 a.m. to 6 p.m. – Working days: by appointment and during events

RIOTDendermondsesteenweg 80, 9000 Gent

RIOT is een projectspace en bookshop opgestart door de oprichters van uitgeverij Art Paper Editions (APE) en designstudio 6’56”. De publicaties van APE vormen de basis van de collectie, naast tal van andere publicaties van internationale uitgevers.

bezoek website

ma – di do – vr 10:00-18:00

of op afspraak

CroxhapoxOp verplaatsing bij partners, voor meer info check onze website

Croxhapox is een hedendaags experi­ment­eel kunstcentrum waar diversiteit en samen­werkingen met andere partij­en centraal staan. Bijgevolg zullen er projecten op verschillende locaties plaats­­vinden. Tijdens deze wissel­werkingen wil croxhapox haar institu­tio­nele en in­houdelijke positie als (Gentse) kunst­instelling onderzoeken en herdefiniëren. 

bezoek website

Re-mainsGasmeterlaan 260 (woon- en werk­boot tegen­over huisnr 39)
Re-MainsJan Breydelstraat 6
Galerie PONT & PLASHooiaard 6 (hoek Graslei)

Galerie Pont & Plas biedt een bijzondere collectie handgemaakte hedendaagse kunstjuwelen aan.
Die zijn ontworpen door Belgische en buitenlandse juwelenontwerpers met internationale faam.
De galerie is zeer toegankelijk: alle laden kunnen door de bezoekers geopend worden, waarbij zich een waaier ontplooit van vormen en materialen, ontstaan vanuit een onderliggend concept.

bezoek website

do – vr 13.30u – 18.00u
za 11.30u – 17.00u