SAVE DRAWING
04 May

STREET ART SYMPOSIUM
— Campo victoria, Fratersplein 7, 9000 Gent

NL

Op woensdag 4 mei wordt een Internationaal Symposium georganiseerd met o.m. de sprekers Tristan Manco (UK), Janne Saario (FIN) en Power of Art House (NL).

Saskia Stolz (Nederland)

Power of Art House is een creatief collectief dat met artistieke interventies politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht brengt met als doel de maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit in de samenleving te vergroten.
In het kader van Sorry, Not Sorry brachten ze hun guerilla street art kunstwerk Moving People naar Gent.

Tristan Manco (Engeland) 

Tristan Manco is een Britse freelance grafisch designer, auteur en docent. Hij publiceerde onder andere Bué The Warrior,
een boek over de winnaar van de Gentse cultuurprijs 2015. In april 2016 werd zijn nieuwe boek uitgegeven Make Your Mark: The New Urban Artists. Tristan Manco geeft lezingen over de rol van straatkunst in het kader van sociale verandering en de grote maatschappelijke kwesties.

Arno Arnouts (België)

Als hoofd van de jeugddienst in de gemeente Deurne is Arno Arnouts al bijna dertig jaar actief in het Antwerpse street art gebeuren. Hij organiseerde tal van internationale ‘graffiti-jams’ in de stad en ging op zoek naar muren waar artiesten legaal konden spuiten. Hij stond onder andere mee aan de wieg van de samenwerkingen tussen artiesten en instanties als de NMBS en De Lijn.

Janne Saario (Finland)

Janne Saario is een Finse landschapsarchitect. Vanuit een achtergrond in de professionele skate wereld is Janne Saario zich meer en meer gaan toeleggen op het ontwerpen en realiseren van nieuwe skateomgevingen. Voor Janne Saario is een skatepark er niet enkel voor skaters, maar moet het ook worden gezien als een ontmoetingsplek voor de hele gemeenschap.

Inschrijven via http://go.stad.gent/sorrynotsorry of bij Gentinfo (09 210 10 10)