SAVE DRAWING
18 Apr

Muurschildering Curated by KAPOW / Klaas Van der Linden
— Bibliotheekstraat 10, 9000 Gent

NL

Kapow heeft voor Sorry, Not Sorry zes kunstenaars uitgenodigd om een muurschildering te maken in Gent. Drie van de zes muren worden nog gerealiseerd tussen nu en 7 mei.

De overige 3 werken zullen gemaakt worden tijdens de lente- en zomermaanden na het festival.

Klaas Van der Linden toont zijn liefde voor het afbeelden van personen en objecten uit zijn eigen alledaagse en persoonlijke leefomgeving door middel van cross-over tussen schilderkunst en spuitbus op doek. Dit vormt op zijn beurt weer een onderzoek naar post-graffiti, waarbij de relatie tussen techniek en vorm centraal staan.

Hij Exposeerde zijn werk reeds verschillende keren in Duitsland en had een solo expo in Copenhagen. Hij bracht zowel  in binnen- en buitenland muurschilderingen aan in de publieke ruimte zoals o.a. vorige zomer op het eiland Tenerife.

Klaas Van der Linden toont zijn liefde voor het afbeelden van personen en objecten uit zijn eigen alledaagse en persoonlijke leefomgeving, door middel van crossover tussen schilderkunst en spuitbus op doek. Dit vormt op zijn beurt weer een onderzoek naar post-graffiti, waarbij de relatie tussen techniek en vorm centraal staan. Door het gebruik van beelden uit een intieme sfeer te combineren met deze experimentele techniek, wil hij de creatie minder afhankelijk maken van het sociaal gebeuren en meer inhoud toekennen. Doordat zo een nieuwe relatie tot het medium ontstaat, volgt ook een nieuwe confrontatie tussen het beeld en de toeschouwer. Hij Exposeerde zijn werk ondermeer al verschillende keren in Duitsland en had een solo expo in Copenhagen. Ook bracht hij bij deze en andere trips in binnen en buitenland muurschilderingen aan in de publieke ruimte zoals vorige zomer onder andere op het eiland Tenerife.

Klaas Vanderlinden start 18 April met zijn werk.