Gent Soiree biedt een boeiend avondlijk parcours langs het werk van hedendaagse kunstenaars. Galeries en off-spaces openen gratis hun deuren op 17.05.19 van 18 tot 22 uur.

Klik hier voor een overzicht van alle Gentse galeries, off-spaces & musea!

019Dok-Noord 5L, 9000 Gent

© Michiel Decleene

019 is een kunstenaarscollectief dat een tentoonstellings-, perfor­mance- en werk­ruimte in­neemt in een voor­malige lasfabriek. De plaats ontwikkelt zich geleidelijk tot een verzameling van alter­­na­tieve ruimtes voor publieke en artis­tieke ont­moet­ingen, een labo­ratorium om constant het gevoel van improvisatie en her­­uitvinden scherp te stellen. 

bezoek website

LysterinckOnderbergen 21

Het werk van jonge kunstenaars is vaak ver­nieuwend, onbevreesd en oprecht. En dus de moeite waard om te worden getoond. Tegelijk maakt een goede pre­sentatie een essentieel verschil. LYSTERINCK combi­neert daarom het tonen en verkopen van kunst met verfijnde inlijstingen op maat. Het gaat steeds om betaalbare origi­nele werken en edities, die regelmatig gewisseld en aangevuld worden.

bezoek website

di – za 10:00-18:00

BARBE URBAIN GalleryPenitentenstraat 29, 9000 Gent

© Alexander Saenen

Oliver Barbé en Christophe Urbain openden BARBÉ URBAIN gallery in januari 2018. Tijdens de groeps­­tentoonstellingen tonen we be­loftevol talent naast gevestigde namen. De focus bij solo­tentoon­stellingen ligt voor­name­lijk op opkomende, (inter)nationale
kunstenaars uit verschillende disci­plines die niet of beperkt in Belgïe tentoonstellen. Naast promotie en onder­steuning van kunstenaars geven we ook publica­ties uit en streven naar een museale opbouw met een totaalervaring.

bezoek website

do – zo 14:00-18:00 of op afspraak

BLANCOCoupure Rechts 308, 9000 Gent

© Eveliene Deraedt

NUCLEO stelt een ruimte in één van haar atelier­gebouwen ter beschikking als kunst­­platform voor haar residenten. Een onder­zoeks- en presentatie­plek waar, op initi­atief van kunste­naars, in­houde­lijke en praktische werk­processen aan bod komen in experiment, try-out en expositie.

bezoek website

Casa ArgentaurumBrabantdam 68, 9000 Gent

© Sarah Blee

Casa Argentaurum is actief als galerij in Gent sedert 1988. Van meetaf aan specialiseerde de galerie zich in het presenteren van eigentijdse kunst, bijzondere objecten en juwelen van gekende architecten. Het accent van de activiteiten ligt ook nu nog steeds op de presentatie van het werk van zowel Belgische als internationale kunstenaars met focus op architectuur en fotografie.

bezoek website

vr – za 14:00-18:00 of op afspraak

Cecilia Jaime GalleryKraanlei 55, 9000 Gent

Cecilia Jaime Gallery is een parel in de historische wijk Patershol in het hart van Gent. In de vernieuwde galerie kan men terecht voor kunst, design en architec­tuur. ’s Zomers is er een bar in de unieke geheime tuin. CJ Gallery promoot jonge en gevestigde professionele kunstenaars. Ze streeft ernaar samen te werken met kunst­organisaties en werken te plaatsen in toon­aangevende privé- enopenbare collecties.

bezoek website

wo – za 14u – 18u / op afspraak

CJK - Centrum voor Jonge KunstKasteel Claeys-Bouüaert – Kasteeldreef 2, Mariakerke

Het CJK, Centrum voor Jonge Kunst, is een open ontmoetingsplek voor diverse kunstvormen. waar kunstenaars, publiek en organisatoren gestimuleerd worden om de culturele productie en participatie te vergroten. Tentoonstellingen zijn een constante binnen het cultuuraanbod.

bezoek website

wo, za & zo 13:00-18:00
di, do & vr, scholen & groepen op afspraak

CONVENTTennisbaanstraat 74, 9000 Gent

Met een hoofdzakelijk internationaal programma wil de non-profit ruimte Convent een aanvulling zijn op be­staande tentoon­stellingsplekken in de stad. Aan de hand van een viertal toeganke­lijke tentoonstellingen per jaar, tracht Convent een breed publiek in contact te brengen met recente ontwikkelingen in de hedendaagse kunstwereld.

bezoek website

za – zo 14u – 18u

David vzwPhoenixstraat 148, 9000 Gent

Nooit een galerij of museum bezoeken en toch kennismaken met kunst. Daarom ontwikkelt DAVID sinds 2016 het project ‘Kunst in de Wachtruimte’. Kunstenaars wordt gevraagd nieuw werk te maken en ‘klinische’ ruimtes om te vormen. Doel is een steeds groter wordend parcours van expo’s in wachtruimtes van huisartsen, tandartsen, psychologen, ziekenhuizen…

bezoek website

ma, di, do, vrij  10 – 12u / 15 – 18u woe 10 – 13u

Galerie S&H De BuckZuidstationstraat 25, 9000 Gent

Galerie S&H DE BUCK sinds 1972, brengt schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video, multimedia, design, sierkunsten van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland, met een voor­liefde voor poëtisch geladen werk. Een vaste kern lokale en internationale residenten krijgt regelmatig een solo- of groepstentoonstelling. Permanent: Hedendaagse juwelen en objecten van Siegfried De Buck.

bezoek website

wo – za: 15u – 18u / op afspraak

Herbert FoundationCoupure Links 627 A, 9000 Gent

© Yuri van der Hoeven

Herbert Foundation is een private stichting voor hedendaagse kunst in Gent en bevat de verzameling en het archief van Annick en Anton Herbert. Aan de hand van ten­toonstellingen, lezingen, filmscreenings en geleide bezoeken organiseert Herbert Foundation een ruim aanbod aan acti­vi­teiten dat gericht is op de artistieke avant-garde rondom de periode 1968 en 1989.

bezoek website

1ste zo van de maand van 14u – 17u 

groepsbezoeken op afspraak

KIOSKLouis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

© Nazgol Ansarinia, installatiebeeld ‘Fragments, Particles and the Mechanisms of Growth’, 2017-2018, KIOSK

Sinds 2006 presenteert KIOSK actuele beeldende kunst met werk van opkomen­de nationale en internationale kun­ste­naars. Jaarlijks worden vier tentoon­stel­lingen gerealiseerd met bijzondere aan­dacht voor creatie en het individuele traject van de kunstenaar. KIOSK huist op de Bijlokesite en is een initiatief van Kunstensite vzw en KASK / School of Arts HoGent.

bezoek website

ma – vr 14u – 18u & za – zo 11u – 18u

Kristof De Clercq GalleryTichelrei 82, 9000 Gent

Kristof De Clercq opende in 2012 de deuren van zijn galerie op een boogscheut van het historische hart van Gent. De galerie ondersteunt en promoot Belgische kunstenaars die vaak onterecht onder de radar zijn gebleven, maar ook internationale kunstenaars die reeds een boeiend parcours hebben afgelegd.

bezoek website

vr – zo 14u – 18u

Kunst in het GeuzenhuisKantienberg 9, 9000 Gent

De uitvalsbasis van KiG, de zolder van het Vrijzinnig Centrum Geuzenhuis, is een schitterende tentoonstellingsruimte. Laat je prikkelen door het werk van jonge of minder bekende kunstenaars, en neem deel aan onze creatieve, culturele evene­menten. Iedereen is welkom!

bezoek website

ma – vr 9u – 12u / 13u – 16u30 

za – zo 14u – 17u

OneBrugsevaart 60, 9030 Mariakerke

One is een plek voor kunst en dialoog, opgericht door een groep fervente kunst­­liefhebbers. One organiseert tentoon­stel­lingen, concerten, lezingen en andere activiteiten. De rode draden doorheen de programmatie zijn muziek, hedendaagse kunst en antiek.

bezoek website

open na aankondigingen, kijkmomenten en afspraak

P/ROPSLeeuwstraat 62, 9000 Gent

P/ROPS Performance /Art research open project space is een privé-initiatief met focus op uitwisseling met kunstenaars en verbinding maken met het artistieke proces. Hier wordt ingezoomd op het performatieve karakter van de beel­dende en visuele kunsten.

bezoek website

open tijdens specifieke events

Tatjana PietersNieuwevaart 124/001, 9000 Gent

© Tatjana Pieters

Deze internationale galerie voor heden­daagse kunst is gelegen in een unieke ruimte van 400 m2 in de opkomende Bloemekenswijk. Tatjana Pieters brengt museale tentoonstellingen met inter­natio­nale kunstenaars en combineert de promotie van jong onontdekt Belgisch en buitenlands talent met die van gerenom­meerde oudere kunstenaars. Experiment, bewustzijnsverruiming en sociaal engagement zijn de basis voor haar werking.

bezoek website

do – zo 14u – 18u

VLASK GalleryVlasmarkt 1, 9000 Gent

Galerie VLASK presenteert voornamelijk kunstenaars uit tal van Europese landen die voor de kijker vaak een boeiende verrassing betekenen. Men kan er uit­ge­breid kennis maken met waardevolle schilderijen, sculpturen en objecten van buitenlandse kunstenaars die alhier zelden of nooit aan bod komen ondanks de herkenbaar­heid van hun stijl en hoge kwaliteit van hun oeuvre.

bezoek website

vr – zo 11:00-18:00 en op afspraak

ZebrastraatZebrastraat 32/001, 9000 Gent

Zebrastraat stelt haar infrastructuur kosteloos ter beschikking voor tentoon­stellingen, concerten, debatten, filmvoor­stellingen en try-outs om een forum te geven aan kunstenaars en experimentele stromingen en organiseert ook eigen expo’s en evenementen, zoals de biënnale, een “update” van de nieuwste ontwik­kelingen in de technological art.

bezoek website

wo – zo 14u – 18u

Valcke Art GalleryBernard Spaelaan 14, 9000 Gent

Valcke Art Gallery toont tastbare drie­dimensionale objecten, in traditionele en nieuwe materialen. Techniek en verbeelding, humor en fantasie, diep­gravende emotie, topvakmanschap en onbewuste kennis genereren aan­grijpende objecten voor oog en geest. Het zijn voorwerpen die de visie van de kunstenaar tastbaar maken.

bezoek website

vr & za 14u—18u

SOUS-SOLHoogpoort 41, 9000 Gent

De SOUS-SOL is een 13e-eeuwse kelder waar grafisch werk (linosnede, houtsnede, letterpress, riso) wordt geëxposeerd en verkocht van Sam Scarpulla, A Squid Called Sebastian, Jan Van Der Veken, Edouard Schneider, Felix D’Huyster, Joachim, Roeland Zijlstra, Gleo, Olivier Deprez en ander grafisch talent.

bezoek website

vr – zo 14u -18u

Experimental IntermediaSassekaai 45, 9000 Gent

Het kunstenaarsinitiatief Experimental Intermedia vzw of EI is opgericht in 1993 als een internationaal artistiek platform. EI stimuleert artistieke uitwisselingen en samenwerkingen en biedt kunstenaars plaats om te experimenteren, projecten te ontwikkelen en te tonen. De raam­galerij is 24u/7d te bezoeken.

bezoek website

open 24/7

Gallerie Pascal JanssensLange Kruisstraat 6 F, 9000 Gent

Pascal Janssens opende in 2008 een galerie in het historisch centrum met een uit­ge­sproken internationale selectie van kunstenaars, van opkomend talent (Pascal Dombis) tot wereldgerenommeerd (Carlos Cruz-Diez). Naast terugkerende tentoonstellingen en publicatie van mono­­­grafieën voert ze ook promotie door introductie aan curatoren en verzamelaars in binnen-en buitenland, deelname kunst­beurzen…

bezoek website

wo – vr 14u – 18u

za 11u – 17u  

CroxhapoxOp verplaatsing bij partners, voor meer info check onze website

Croxhapox is een hedendaags experi­ment­eel kunstcentrum waar diversiteit en samen­werkingen met andere partij­en centraal staan. Bijgevolg zullen er projecten op verschillende locaties plaats­­vinden. Tijdens deze wissel­werkingen wil croxhapox haar institu­tio­nele en in­houdelijke positie als (Gentse) kunst­instelling onderzoeken en herdefiniëren. 

bezoek website

NO/GalleryBurgstraat 65

NO/ is een hedendaagse kunstgalerie die tentoonstellingen, voorstellingen, workshops en residenties organiseert in 2 ruimtes: NO/ Atelier en NO/ Gallery. Vertrekkend vanuit het fotografische beeld, worden andere kunstvormen getoond die verbonden zijn met het medium foto­grafie. Focus ligt op inter­nationaal bekende kunstenaars in de galerieruimte in dialoog met opkomende kunstenaars in de ‘atelier’ ruimte

bezoek website

za 14:00-18:00 of op afspraak

Re-mainsGasmeterlaan 260 (woon- en werk­boot tegen­over huisnr 39)

Tijdens de weekends van Gent Soirees 2019 tonen Gert Van Dessel en Sonja Geens sobere lichtsculpturen, schilderijen en assemblages. Daarnaast tonen Inge Roggeman en Malvine Marichal verstild werk gemaakt uit textiel.

bezoek website

Open op 17 en 18.05 11:00-22:00
op 19.05 11:00-18:00
op 18 en 19.10 11:00-22:00
en op 20.10 11:00-18:00

Re-MainsJan Breydelstraat 6

Tijdens de weekends van Gent Soirees 2019 tonen Gert Van Dessel en Sonja Geens sobere lichtsculpturen, schilderijen en assemblages. Daarnaast tonen Inge Roggeman en Malvine Marichal verstild werk gemaakt uit textiel.

bezoek website

Open op 17 en 18.05 11:00-22:00
op 19.05 11:00-18:00
op 18 en 19.10 11:00-22:00
en op 20.10 11:00-18:00

In de RuimteFransevaart 28

In De Ruimte is een onafhankelijk, artist-run platform voor hedendaagse kunsten. Sinds 2012 ondersteunt en organiseert het lokale en internationale exposities, performances en muziek­optredens. Het platform streeft naar een radicale kunstbeleving en ijvert voor een autonoom draagvlak van diverse subculturen. In De Ruimte staat voor experiment, vrijheid en een pretentie­loze beleving van kunst.

bezoek website

vr 18:00-22:00 za – zo 14:00-18:00